Slide
Slide

Бургас. Частен съдебен изпълнител въведе във владение къмпинг „Каваците“ на фирмата на Евгения Банева „Русалка Холидейс“, съобщи БНР. Скандалът със смяната на стопаните на къмпинга в разгара на сезона продължава вече трети ден. От днес къмпингът се охранява от нова фирма.

Решението да се възстанови правото за стопанисване на къмпинга на фирмата „Русалка Холидейс“ е на Районния съд в Бургас. Бившият управител на къмпинга Мария Маринова каза, че според съда решението подлежи на предварително изпълнение.

„Решението от нашето дело за нарушаване на нашето владение излезе преди месец. Къмпингът е пълен с туристи, но трябва да си върнем владението“.

Наемател на къмпинга в момента е Цено Ценов. Неговият представител Мария Николова обвини частните съдебни изпълнители, че превишават правата си:

„Цено Ценов се разпорежда и държи имота. В този случай законът е категоричен, че частният съдебен изпълнител трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да си направим възражения и пред съда да поискаме спиране“.

Заради смяната на стопаните на къмпинга туристи и наематели на обекти там могат да бъдат принудени двойно да платят сумите за наем, но засега това не се е случило.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията