Slide
Slide

Лондон. През октомври ще започнат тестовете на най-дългия полетв света. Предложени са два нови маршрута – първият е от Сидни до Лондон, а вторият от Сидни до Ню Йорк. Разстоянието от австралийското крайбрежие до столицата на Обединеното кралство е малко над 17 000 километра. Планира се да бъде изминато за 19 часа, съобщи „Сън“. Сега пътниците изминаваха този маршрут с Emirates със спирка в Дубай или Сингапур, а разстоянието се вземаше между 22 и 25 часа – зависи от мястото на спирката.

Cathay Pacific и Etihad Airways също предлагат маршрути за спиране с подобни времена на полет, съответно през Хонконг и Куала Лумпур.
Новите тестове, наречени Project Sunrise, ще се проведат през октомври, ноември и декември.
Qantas планира да използва чисто нови Boeing 787-9 Dreamliners по маршрутите, с два полета от Ню Йорк до Сидни и един от Лондон до Сидни.

Пътници обаче няма да могат да закупят билети за полетите – 40 членове на екипажа ще бъдат единствените пътници. Ще се анализира състоянието на екипажа, как функционират мозъците им, как спят и как се чувстват по време на полета, както и по колко ядат и се движат. С помощта на специално устройство ще бъдат проследени и пилотите.

Сподели публикацията