Балчик. Изпълнението на проекта за подобряване на пътните връзки между румънската община Мангалия и Балчик, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество, ще започне още това лято, съобщи за БНР зам.-кметът по строителството на Балчик Димитрин Димитров.
Проектът включва рехабилитация на общо 8 километра общински пътища на стойност 5 милиона лева и над 730 хиляди лева за специализирана техника.
Процедурите за изпълнение са разпределени в три позиции. Първо започва работата по участък в градската част, обхващащ 400 метра от улица „Приморска“, площад „Рибарски“ и 790 метра от ул. „Черно море“. Дейностите стартират с демонтаж на бордюри, ремонт на тротоарни площи и чак след това ще се пристъпи към асфалтиране.

„В сряда е насрочена среща с изпълнителя, за да се уточни датата по откриване на строителната линия. Ще започнем през лятото, но ще се съобразим с трафика, потенциалните опасности при изпълнението на строителни работи“, обясни Димитров.

Вторият участък е отсечката към санаториалния комплекс Тузлата, където е предвидено премахване на растителността в сервитута на пътя през август, а през септември – асфалтиране.

Последно ще бъде рехабилитиран най-дългият трети участък – 5,5 километра по пътя Балчик – Тузлата – до границата с община Каварна. „Тази позиция бе обжалвана пред Комисия за защита на конкуренцията, жалбите са отхвърлени, изчаква се изтичането на срока за обжалване пред Върховния административен съд“, уточни строителният зам.-кмет. Тук също предстои разчистване на растителност, рехабилитация на пътната настилка, като се запазва габаритът на пътя.

За изпълнението ще се ползва заем от фонд ФЛАГ.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA