Балчик. Изпълнението на проекта за подобряване на пътните връзки между румънската община Мангалия и Балчик, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество, ще започне още това лято, съобщи за БНР зам.-кметът по строителството на Балчик Димитрин Димитров.
Проектът включва рехабилитация на общо 8 километра общински пътища на стойност 5 милиона лева и над 730 хиляди лева за специализирана техника.
Процедурите за изпълнение са разпределени в три позиции. Първо започва работата по участък в градската част, обхващащ 400 метра от улица „Приморска“, площад „Рибарски“ и 790 метра от ул. „Черно море“. Дейностите стартират с демонтаж на бордюри, ремонт на тротоарни площи и чак след това ще се пристъпи към асфалтиране.

„В сряда е насрочена среща с изпълнителя, за да се уточни датата по откриване на строителната линия. Ще започнем през лятото, но ще се съобразим с трафика, потенциалните опасности при изпълнението на строителни работи“, обясни Димитров.

Вторият участък е отсечката към санаториалния комплекс Тузлата, където е предвидено премахване на растителността в сервитута на пътя през август, а през септември – асфалтиране.

Последно ще бъде рехабилитиран най-дългият трети участък – 5,5 километра по пътя Балчик – Тузлата – до границата с община Каварна. „Тази позиция бе обжалвана пред Комисия за защита на конкуренцията, жалбите са отхвърлени, изчаква се изтичането на срока за обжалване пред Върховния административен съд“, уточни строителният зам.-кмет. Тук също предстои разчистване на растителност, рехабилитация на пътната настилка, като се запазва габаритът на пътя.

За изпълнението ще се ползва заем от фонд ФЛАГ.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA