Slide
Slide

София. Близо 200 000 българи са избрали да пътуват при близки и роднини или пък ще използват уикенда, когато е Великден, за балнео, СПА и уелнес хотели по планинските курорти и по морето, съобщи за Bgtourism.bg Румен Драганов – директор на Института за анализи и оценки в туризма. Прогнозите сочат, че общо 500 000 нашенци са избрали да пътуват през почивните дни – от 30 април (Велики петък) до 9 май. Близо 30 000 ще излязат в чужбина, като посещенията най-много ще бъдат в съседните страни.

Планирайте сега своето слънчево бягство до Тенерифе през есента, Тез Тур ще има директни полети от София

Румен Драганов, стоп кадър bTV

Проверка на Bgtourism.bg сред туроператорите днес установи, че

най-голям е интересът към Египет.

Към Страната на пирамидите ще отлетят десетки чартъри, а това ще даде възможност на хиляди нашенци да се радват на истинско лятното време в екзотичната африканска държава. В багажа си те трябва да приготвят и своите бански, защото 10-дневната прогноза в Синоптик сочи, че на 1 май се очакват 40-градусови жеги в Луксор, в Шарм Ел Шейх – 42 градуса, Кайро и Хургада – 35 градуса. Директни полети през почивните дни, от София и Варна, ще има до Кападокия, Анталия, Бодрум, Малдивите, Дубай и др. страни.

Абакс разкрива пред българските туристи нов тропически рай в Египет, пътуванията започват от 9 май

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията