София, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. От днес до края на месеца в цялата страна влиза в сила трето затваряне с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата, яслите и детските градини. Затварят се ресторантите, моловете, кината и театрите.

Работа преустановяват игралните зали, казината и търговските площи на 300 квадратни метра с изключение на хранителните супермаркети. Ресторантите ще могат да работят само за доставки и вземане на храна за дома и офиса. Мерките включват още задължително еднопосочно движение на всички пазари в страната. Затварят се фитнеси, плувни комплекси, музеите и танцовите школи. Забраняват се сватби и кръщенета с над 15 души. Висшите училища също преустановяват учебните занятия с изключение на практически упражнения по клинични дисциплини.

Заповедта е факт! Здравният министър обяви какви временни противоепидемични мерки влизат в сила от 22 март

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев коментира, че наблюденията в други европейски държави показват че последният пик на заболеваемостта от Covid-19 е с продължителност между две и четири седмици:

„10 дни не е малък срок, очевидно намаляването на контактите, ще окаже влияние но дали ще е достатъчно, това вече ми е трудно да кажа. Едно намаляване на контактите в този момент би трябвало да повлияе.“ Източник БНР

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията