Slide
Slide

Първият круизен кораб на Virgin Voyages – Scarlet Lady (Алената дама), направи своя дългоочакван дебют във Великобритания, пристигайки в Дувър, съобщава Mirror. Новата круизна линия на Ричард Брансън е насочена към пътниците от новото хилядолетие.
Корабът се гордее с над 20 ресторанта и барове, вариращи от интересни пицарии до различни барове и изискани ресторанти. Освен всичко каютите са елегантни с уникални гледки към океана, но истинският акцент ще е под формата на Rockstar Suites.

Гостите, отседнали в тях, ще получат не само луксозни предложения под формата на огромни легла, собствени бани и просторни балкони, но и Rockstar Suites предлагат купища допълнителни бонуси, безплатни услуги за пране, напитки и безплатен персонализиран бездънен бар.

Големият и красив кораб може да приеме над 2770 пътници и 1160 души екипаж и песонал. Всъщност Virgin Voyages вече разкри, че ще пусне втори кораб Valiant Lady през май 2021 година.

Scarlet Lady, построен в Генуа, Италия, ще изпълнява маршрути, които включват спирки в Мексико, Доминиканската република, Кий Уест и Бахамските острови, където пътниците ще могат да използват частен плажен клуб. Въпреки това, за разлика от Scarlet Lady, вторият кораб няма да се прибере в Маями, а в Барселона, откъдето ще се впусне в множество маршрути през Средиземноморието.

Ето и кратка разходка из впечатляващия кораб.

На горната палуба на кораба гостите ще могат да отдъхват под Покрива на Ричард. Този частен клуб е с футуристична естетика, до която ще имат достъп само гостите, пребиваващи в апартаменти.

От другата страна на кораба е разположено Гнездото, 360-градусова усамотена слънчева тераса, където гостите могат да се усамотят, като правят йога или слънчеви бани.

Точно до Гнездото е спортният бар с много възможности за забавление.

До бара се намира The Dock, салон на открито за всякакви занимания. Докът е създаден като пространство гостите да общуват и да се наслаждават на красиви гледки.

Отстрани на кораба е откритият спортен клуб, проектиран от Concrete Amsterdam, с боксов ринг, оборудване за силови тренировки и гимнастика.

До фитнеса има няколко кабинки, в които гостите може да се отпуснат след тежка тренировка. Pink Agave е луксозният мексикански ресторант на кораба, с извити шезлонги и сини метални лампи, предлагащи интимна обстановка за хранене.

В салона може да се насладите на питие, преди да се отправите към нощния клуб.

The Manor (Имението) е нощният клуб на Scarlet Lady, вдъхновен от опита на Ричард Брансън в музикалната индустрия и първото му Virgin музикално студио, носещо същото име.

Балната зала ще е едно от най-вълнуващите места на кораба.

В съседство е ресторант Test Kitchen. Осветителните тела имитират менделеевата таблица. Дизайнът е с метал и хладни тонове.

И създава усещането за лаборатория.

За тези, които желаят да спортуват по време на круиза, има доста места ,където да го правят.

И вътре в корабаима огромен спортен комплекс.

На Палуба 5 се намира „Изкупление“ – изключителният термален спа център на кораба, вдъхновен от подводна пещера.

Разбира се, корабът ще има и собствен бръснарски салон…

..и фризьорски салон.

Габриела Тодорова

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията