Slide
Slide

Възмущение в социалните мрежи предизвикаха високи цени в български хотели около новогодишните празници. Три нощувки в някои от зимните ни курорти се равняват на десетдневна почивка в Тайланд, Египет и други екзотични дестинации. Какво може да получите срещу една и съща сума тук и в чужбина – вижте сравнението в следващия репортаж.

8 дни и 7 нощи в Египет, самолетни билети, ол инклузив, празнична вечеря и безплатен транспорт до летището могат да струват до 1000 лв на човек. За същите пари четиризвезден хотел у нас предлага 3 нощувки, закуска и вечеря без обяд, а напитките се доплащат. А срещу малко повече от 11 000 лв хотел във Велинград предлага 4 нощувки в апартамент, закуска, вечеря и екстри като интернет, спа център и новогодишна програма.

Богомил Николов, асоциация „Активни потребители“: България има много хубави места, много хубави хотели, много хубави заведения, но това, което не ни достига, е умението да представим тоя добър потенциал по един още по-добър начин.

Зад граница една от най-предпочитаните дестинации е Турция. Оферта с автобус до там предлага 3 нощувки в 5-звезден хотел за по-малко от 300 лева. В същото време у нас кувертът за новогодишна вечер в столичен ресторант на места стига дори 180 лева.

Богомил Николов, асоциация „Активни потребители“: Поговорката „За всеки влак си има пътници“ не е от вчера.

Ако спрем да говорим за пари, приликите и разликите отново не са в наша полза.

Богомил Николов, асоциация „Активни потребители“: Като почнете от близките ни дестинации – Гърция и Турция – хората постоянно казват, че получават едно много добро отношение – гостоприемно и приятелско, докато в България намръщената физиономия все още е нещо много често срещано.

Това впечатление подсказва, че нещо у нас трябва да се промени. Не непременно в цената, но непременно в качеството. Защото за да има чужди пътници и на нашия влак, самите ние трябва да го харесваме. БНТ

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията