Куршевел. Курортите във френските Алпи се готвят за зимен сезон под заплахата от коронавирус. Собствениците на хотели и съоръжения се стремят да гарантират повече сигурност на туристите, да ограничат загубите в сектора и да осигурят работа на сезонните служители, съобщи БНТ.

Ще има ли кой да използва кабинковите лифтове тази зима? Ски курортите във Френските Алпи са изправени пред много неизвестни преди старта на новия сезон, планиран за 5 декември.

Паскал де Тиерсан, председател на сдружение „Трите долини“: В Куршевел чуждестранните посетители стигат до 70 на сто и тази година ще понесем сериозен удар, тъй като се очакват малко чужди туристи.

Жителите на Куршевел са 2400 през лятото. През зимата броят на хората в луксозния алпийски курорт достига 38 000. Подобен наплив тази година не се очаква. Вместо това курортът залага на социална дистанция при ползване на съоръженията и на лаборатория за бърза диагностика при съмнения за зараза с капацитет до 500 изследвания дневно. Хотелиерите са готови за компромиси при множеството отменени резервации.

Орор Шарвен, собственичка на хотел: Различното тази година е, че не изискваме потвърждаване на резервациите и депозит за стаите. Имаме затруднение с доставките на храна. Нямаме ресторант и трябва да се свържем със заведения, които предлагат румсървис, за да отговорим на нуждите на клиентите.

Собствениците на магазини и ски гардероби ще работят с намален капацитет. Все пак те са решили да наемат сезонните служители, повечето от които не могат да разчитат на други доходи.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA