Slide
Slide
Алба. Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в Шестата глобална конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO) в Алба, Италия.
По време на форума той проведе срещи с министрите и зам.-министрите на туризма (или свързаните с него министерства) на Молдова, Гърция, Португалия, Сърбия, Грузия, Сан Марино и Италия.
Димитров посочи, че ще посрещне част от тях в България на планираната в края на октомври конференция на тема дигитализация в туризма. В Алба той е по покана на Зураб Пололикашвили, генерален секретар на UNWTO.
„С г-н Пололикашвили имаме чудесен диалог и обсъдихме създаването на учебен център с бранда на UNWTO ACADEMY. Имаме нужда от повишаване качеството на обслужването ни и това е част от пътя“, сподели Димитров.
Конференцията в Алба е на тема винен туризъм.
Българският министър взе участие в централната дискусия – “Бъдеще на винения туризъм”, на която изрази готовността на България да е домакин на една от следващите винени конференции на Световната организация по туризъм.
„Споделих, че България е в уникална позиция – тук всяка от представените в панела държави има свое достойнство, но ние съчетаваме почти всичко това – имаме море, красиви планини, хубаво вино и още много прекрасни неща в близост, които биха могли да привлекат много туристи и са добра причина да бъдем посетени“, категоричен е Димитров.
Това, че мнозина не познават предимствата и предпоставките за развитие на добър винен туризъм в България (за съжаление), е само една чудесна възможност да ги изненадаме, добави той.
Сподели публикацията