Slide
Slide
Москва. България стана фаворит сред руските граждани, които възнамеряват да отидат на почивка през август 2021 г., според проучване на услугата за планиране на пътувания OneTwoTrip.
Компанията проучи резервациите на своите клиенти с отпътувания от 1 август до 31 август, направени преди 15 юли, в сравнение с поръчки, направени преди 15 юни за юли.
„Не е изненадващо, че тези направления са много търсени. България, Турция и Узбекистан станаха лидерите в търсенето сред чуждестранните дестинации. Освен това руснаците активно резервират билети за август до Грузия, Малдивите, Гърция, Черна гора, Молдова и Кения“, съобщават анализаторите пред ТАСС.
„Растежът на популярността на България също е естествен: тази европейска държава има отлични курорти и засега няма толкова много туристи. А въздушният трафик със страната е възобновена едва в края на юни и едва след като се изгради маршрутната мрежа, пътуващите започнаха да се вглеждат внимателно в тази посока. Турция винаги е в търсенето и особено през лятото, когато мнозина почиват с цялото семейство “, добавят от компанията.
Представители на OneTwoTrip отбелязаха, че руснаците най-често планират почивките си през август и двете посоки са от полза по отношение на съотношението на комфорт и разходи за почивка.
Летище Домодедово, снимка Руслан Йорданов – bgtourism.bg

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията