Slide
Slide

Thomas Cook е обявен за най-лошия доставчик на пакетни почивки от проучването на „Кой?“ във Великобритания., съобщи „Сън“. На дъното на таблицата е и още един туристическа компания, която предлага почивки у нас – TUI. На противоположния край на скалата са Trailfinders и Jet2.

Проучването се основава на над 4000 туристи, които са оценили туристическите фирми за обслужване на клиенти, настаняване, стойност за парите, ваканционни гаранции и дали техните почивки отговарят на очакванията.

На дъното на класацията е Томас Кук, който е постигнал цялостна оценка от едва 69%, като един от всеки четвърти анкетиран е имал проблеми, докато е бил в чужбина на ваканция.
Туристите дадоха на компанията средно по две от пет звезди за техните представители, като „те често са безполезни или просто не съществуват“.
Въпреки това, Томас Кук предлага някои от най-евтините почивки за къси разстояния, както и най-евтините почивки за дълги разстояния.

Говорителката на Thomas Cook заяви: „Много милиони лоялни клиенти се връщат в Thomas Cook година след година. Изглежда, че  те не са представени в извадка от по-малко от 300 от нашите клиенти, която е била използвана за този доклад.

„Ние приемаме възгледите на нашите клиенти много сериозно. Нашите собствени резултати за удовлетвореност на клиентите – които включват обратната връзка от десетки хиляди клиенти – са значително по-високи от тези, отчетени от проучването и тази година, удовлетворението е във всички области, включително и в ремонта и качеството на хотелите.

Туи събра едва 74%. Клиентите на Туи се оплакаха от „лошото обслужване на клиентите, непрофесионалните почивни дни и разочароващите помещения за настаняване“, според класацията.

Говорителят на TUI Великобритания каза пред Sun Online Travel: „Ние сме разочаровани от резултатите, тъй като нашите клиенти са в основата на всичко, което правим.

„Ние предлагаме голяма гъвкавост, богат избор от дестинации и видове почивки и ще продължим да правим всичко възможно, за да гарантираме на нашите клиенти най-добрите преживявания, когато са на почивка при нас.

„Ние признаваме важността на доброто обслужване на клиентите и трябва да направим още повече в бъдеще.“
На противоположния край на скалата са Trailfinders, които организират специални почивки, които струват средно повече от два пъти от тези, предлагани от Thomas Cook и Tui.

Неговите клиенти похвалиха компанията за обслужването на клиентите и организацията на почивката.

Вторият най-добър доставчик на почивка, който наистина заслужава похвала е Jet2 Holidays, който предлага икономични почивки, които са на същата цена като тези, предлагани от Томас Кук и Туи, отбелязаха огромен процент от 87%.

Сподели публикацията