Slide
Slide

Париж. Уникално видео бе качено онлайн от самолетната компания Air France, съобщава Дейли Мейл. На него се вижда как по време на полет AF117 от Шанхай до Париж танцьори от Парижката опера представят балетен спектакъл. Огромните изненада и възхищение на пасажерите са очевидни. За повода на 6-ти юли Ивон Демол, танцьор от операта в Париж, създал оригинална хореография, специално адаптирана към свободното място между седалките на Боинг 777-200.

Благодарение на това десетимата танцьори са изпълнили уникален балетен перформънс в салоните от всяка класа, по известната музика на „Четирите годишни времена“ на Вивалди и „Лебедово езеро“ на Чайковски. Изненадата е организирана във връзка с официалното партньорство на превозвача Air France на азиатското турне на Парижката опера от 21-ви Юни до 5-ти юли 2019 година.

Компанията е превозила 151 хора от екипа на операта – балетисти, треньори и технически екипи – от Париж до Шанхай, двата града, участвали в азиатското й турне. „Нашата компания и Парижката опера споделят много общи ценности и допринасят към влиянието на Франция в цял свят, като промотират културата и начина й на живот“, коментират от Air France. През цялата година, по време на дългите си полети, Air France предлага човече от общо 1 400 часа видеа, включително селекция от „Изкуство и култура“, която съдържа кадри от новата платформа на Парижката опера, „3e Scéne“.

Превод Гергана Желева

Сподели публикацията