Slide
Slide

Анталия. Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой посрещна посланиците на 50 държави и представители на международната преса в Анталия преди началото на специален рекламен тур, който се проведе този уикенд. Посланиците имаха възможност да се запознаят с всички мерки срещу разпространението на коронавируса, предприети от Турция за безопасен отдих на чуждестранните туристи. Туристите ще бъдат защитени по повече от 130 критерия – от самолета до хотелското настаняване, съобщава Турпром. Изданието информира, че чуждестранните посланици са били настанени в провинция Анталия два дни и лично са тествали така наречения „безопасен туризъм“, въведен от Турция.

От днес българските туристи могат да посещават Испания без карантина

Важните гости, които са пристигнали от Анкара на летището в Анталия, са били посрещнати от генералния директор на летището Дениз Варол. Посланиците участвали в среща по програмата за сертифициране на безопасен туризъм, организирана от министър Мехмет Ерсой. На тази среща посланиците били изчерпателно информирани за всички подробности – от мерки, предприети от самолети и летища, до медицински услуги в хотели.

Египет започва да приема туристи на 1 юли, вижте промо цени до 31 юли

В учебното пътуване са участвали посланиците на Албания, Алжир, Австрия, Азербайджан, Белгия, Великобритания, България, Чили, Коста Рика, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Индонезия, Ирландия, Израел, Япония, Казахстан, Киргизстан, Косово, Кувейт, Латвия, Ливан, Литва, Люксембург, Малта, Мексико, Молдова, Монголия, Черна гора, Холандия, Нова Зеландия, Северна Македония, Парагвай, Филипините, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сингапур, Словакия, Словения, Швейцария, Таджикистан, Украйна и Узбекистан.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията