Slide
Slide

Кайро. Курортите в Египет ще започнат да посрещат туристи от 1 юли, обяви министърът на туризма в страната Халед Ел Анани.

„Ще отворим летищата и курортите си покрай Черверно море, Южен Синай и Матрух, за да приемем чуждестрани туристи. Целта е да облекчим рецесионните процеси в сектора, възникнали заради разпространението на коронавирус”, каза Ел-Анани.

В трите провинции с крайбрежни градове отчитат най-нисък брой заразени в страната. Кайро, Ласуан и Аксор също ще започнат да приемат посетители, но това ще стане постепенно.

Ресорният министър добави, че хотелите са подобрили хигиенните условия, обектите с археологически открития и плажовете са почистени. „Единственото ни желание е да се уверим, че туристите няма да имат проблеми, като пристигнат в Египет”, каза министърът. Хотелиерите имат право да използват до 50 на сто от капацитета си, като близо 232 хотела вече разполагат със сертификат за хигиенна безопасност. Браншът има задължение да предоставя маски, антибактериални гелове и термометри на всичките си гости. Топ дестинации като пирамидите или храмът в Карнак също ще отворят за туристи, но с лимит – максимум 10 души.

ПРОМО ЦЕНИ ДО 31.07.2020 / 4 ДНИ КРУИЗ ПО НИЛ И 3 ДНИ В ХУРГАДА

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията