Slide
Slide

Ресторантьорите се обидиха на Дончев, Ангелкова и синдикатите. Спрете да унижавате бранша ни, апелират от Българската асоциация на заведенията

София. „Не приемаме манипулативни твърдения, че „над 48% от работещите в хотелиерството и ресторантьорството у нас вече са се възползвали от мярката 60:40“, изречени преди седмица от министъра на туризма Николина Ангелкова в телевизионно интервю и цитирани на официалната й фейсбук страница. Смятаме, че тези данни са неверни и молим да бъдат предоставени като официална статистика, както на нас, така и на българското общество“ – това се казва в разпространение днес изявление чрез страницата на Българската асоциация на заведенията, които отправят апел да се спре да се унижава бранша им.
„Още от началото на кризата се правят опити за манипулиране на обществено мнение, свързани с нашите искания, затова отново подчертаваме – не сме търсили помощ от държавата за плащане на кредити и наеми, а подкрепа да задържим служителите си по време на карантина, когато бизнесът ни не работи. И още веднъж напомняме – ние сме затворени с министерска заповед и не генерираме никакви приходи, а само разходи. Не работим с намален капацитет, за да се възползваме от мярката 60:40, която би ни била полезна, когато отворим отново. Дори висши ръководни кадри на държавата казват, че това е мярка за бизнеси, които все пак работят. А ние сме затворени!“, споделят от БАЗ. Асоциацията изразява искреното си разочарование от публичното неглижиране на бранша. Пълният текст на писмото можете да открито ТУК. Екипът на bgtourism.bg дава възможност на министерството на туризма право на отговор относно обвиненията за поднасяне на невярна информация, както и позиция относно исканията за оставка от БАТТА, АБТА и „Бъдвеще за туризма“.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията