Slide
Slide

Сандански/Петрич. Официалното откриване на Музея на ретро автомобилите в село Капатово ще се състои на 15 октомври – събота. Музеят се намира на метри от винарска изба „Златен Рожен“.

Церемонията ще бъде част от програмата на Класик кар тур – вино и СПА Сандански ‘2022. Инициативата се реализира с любезното съдействие на община Сандански, винарска изба „Златен рожен“, СПА хотел Спартак, Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, както и на местния авто мото клуб Класик.

Участниците ще пристигнат на 14 октомври и ще подредят своите впечатляващи ретро возила в центъра на СПА курорта, за да може повече местни жители и гости на града да видят уникалните превозни средства.

Сандански, снимка Руслан Йорданов

В 11 часа на 15 октомври колите ще тръгнат към село Капатово от откриването на музея.

В 16 часа участниците в Класик кар тур ще потеглят отново към Сандански. В 18 часа е награждаването, а гала-вечерята ще започне в 20.30 часа.

Припомняме Ви, че през март т.г. бе направена първа копка на музея. Очаква се в него да има постоянната експозиция от 22 автомобила и 30 мотоциклета, като ще има и „гостуващи“ експонати, датиращи от различни десетилетия на миналия век, които отразяват отделните етапи от развитието на автомобила.

Сподели публикацията