Денислав Алексиев съдейства на нашенци в Одрин за качествени продукти на изгодни цени
Slide
Slide

Одрин. Сривът на турската лира е причината на пазарите в южната ни съседка да има невиждано нашествие на нашенци. С един български лев вече се купуват 6 лири и 40 куруша, а това прави стоките още по-атрактивни като цени.

Black Friday: Курортът „Албена“ обяви промо код за отстъпки при резервации до 28 ноември

Председателят на Търговско-промишлената палата в Одрин Реджеп Зъпкънкурт заявява пред DHA, че през делничните дни близо 6-7 хиляди български туристи идват на пазар в турския град, а през уикенда нашенци са близо 12 хиляди, пише 24rodopi.com. Все повече гърци също пътуват до Турция за шопинг туризъм. Тези, които остават да нощуват, реално харчат по 500 евро на човек. Те оставят значителна сума валута, нужна на икономиката на града и страната, посочва още Зъпкънкурт.

Австрия въвежда пълен локдаун от понеделник и задължителна ваксинация срещу ковид от 1 февруари

„С повишаването на валутните курсове в Турция много туристи от България и Гърция се стичат в Одрин за пазаруване. Все повече стават пристигащите от съседните страни, идват в града с автобуси за шопинг тур и превозни средства, организирани от техните страни. Градските пазари са местата, които привличат най-голямо внимание на туристите, които пазаруват в търговски центрове, квартални бакалии и обекти по улиците“, пише DHA.

Последвайте фейсбук групата ПАЗАРУВАНЕ В ОДРИН ТУК

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията