Slide
Slide

Aман. За първи път в своята история Петра ще отбележи 1 милион туристи, които са посетили забележителността в Йордания в рамките на година. Това ще стане утре – 21 ноември (четвъртък). Рекордният гост първоначално бе очакван в началото на декември, но това ще стане две седмици по-рано.

Принцесата на Йордания в София: Там, където има красота, културното наследство ни учи да ценим красотата

Общият брой на посетителите на древния град възлиза на 620 000 през 2017 г., 827 000 през 2018 г. и над 1 милион през 2019 г. 90 на сто от посетителите са чужденци, съобщиха местните власти, а 10 на сто са йорданци и араби.

Българите с дипломатически и служебни паспорти ще пътуват без виза до Йордания

Средният престой на международните туристи, посещаващи Йордания, е около седем дни, като 1-2 дни отделят, за да зарадват очите си с „чудесните места“ в Петра. Днес много родни туроператори предлагат екскурзии до древния град. Припомняме Ви, че тази година нейно кралско височество Дана Фирас, принцеса на Йордания, бе на работно посещение в България.

Атрактивни цени за полети от България до бижуто на Червено море

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Сафади, а през октомври премиерът Борисов бе на официално посещение в Йордания.

България и Йордания засилват връзките в областта на туризма

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията