Slide
Slide

Ако има нещо, с което Персийския залив се стреми да бъде световно известен, е неговата технологично интелигентна природа. Лидерството му в прогресивната дигитализация на света се е установило с големи приоритизирани инвестиции в технологиите – Smart City, IoT и телекомуникационни услуги от световна класа. През 2017 г. ОАЕ стана първата страна в света, която изпробва автоматично летящо такси. От друга страна Катар претърпява още по-интензивна цифрова трансформация, докато страната се подготвя за Световната купа на 2022 ФИФА. Чрез максимална оптимизация на живото променящите ползи на 5G мрежата, Катар придвижва нещата на следващо ниво, в буквален смисъл!

Летящо такси ли каза някой?

Миналата седмица за пръв път в историята на човечеството, светът стана свидетел на това как такси, подобно на дрон, задвижвано от супер бързата 5G мрежа, летя за 20 минути във въздуха!

Извънредната демонстрация се състоя в най-луксозния квартал на столицата Доха – „Перлата“, и на него присъстваха няколко VIP гости, които имаха възможност да видят как се създава история. Всеки от гостите остана нетърпелив за деня, в който въздушните таксита ще станат широко достъпни за обществеността.

Самолетящото 5G Aerial Taxi е автомобил, подобен на дрон, достатъчно голям, за да транспортира двама души със скорост 130 км/ч. Сбогом задръствания и други подобни препятствия, отнемащи време – ние се вдигаме от земята в посока бъдещето. По време на същото събитие, основният доставчик на ITC в Катар – Ooredoo, тества и редица други технологии на различни места около “Перлата“, включително 5G Connected Aerial Taxi, 5G Experience Bus и 5G House Boat. Всички те предлагат по-голямо разнообразие от забавления с гладък стрийминг.

Какво представлява 5G мрежата?

Часовникът на бъдещето. 5G Network, наследник на 4G и всичко преди това, е най-новата технология Smart City, за която се вярва, че улеснява урбанизацията и развитието на инфраструктурата, както никога досега. 5G е най-бързата мрежа, която светът някога е познавал и това подсказва, че технологичната зависимост на човечеството ще продължи да расте. Целите на 5G за ефективност включват: висока скорост на предаване на данни, намалена латентност, икономия на енергия, намаляване на разходите, по-висок капацитет на системата и масивна свързаност на устройството, които имат огромен капацитет да улеснят всички аспекти на човешкия живот.

Информацията достига до Вас специално от Габриела Басси, IBA Bulgaria

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията