Снимка Светлана Тодорова-Ваташка
Slide
Slide

Карнак, Египет. Българин е извършил нов вандалски акт върху историческа забележителност в чужбина – този път българи са изписали инициали на буквите си, вричайки се в любов. Надписът П+В=♡ върху колона в Хипостилната зала в Карнак е бил забелязан от група български туристи, които са останали постресени от следата на сънародника си.

Български турист направи оригинално предложение за брак по време на ваканцията си в Египет (видео)

В момента в Хипостилната зала в Карнак тече реставрация

Българи не за първи път се опитват да „блеснат“ на исторически значими места по света.

Припомняме Ви, че с надпис “Локо 2019” осъмна Хеопсовата пирамида, а на мемориалния комплекс в японския град Хирошима бе изписано „Локо София“. Колизеумът в Рим преди това стана жертва на българския футболист Благой Георгиев, който през 2015 г. беше хванат да изписва името на тогавашната си годеница Есмер. Българи изписаха със спрей имената си Красимир, Даниела, Миглена… на Метеора.

През последните години има редица заведени дела срещу български туристи, който са се опитали да увековечат имената си и любовта към своята любима, надрасквайки инициалите си върху световни забележителности.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията