Slide
Slide

Вашингтон. Съединените щати облекчават ограниченията за пътуване заради коронавируса, като отново се отварят за пътници от Великобритания, Европейския съюз и други държави, съобщи Нова тв

От ноември на чуждестранните пътници ще бъде разрешено да влизат на американска територия, ако са напълно ваксинирани. Пристигащите ще трябва и да представят негативен тест, направен в рамките на три дни преди пътуването. В момента е забранено влизането на граждани от 33 страни, сред които Великобритания и Европейския съюз.

През март 2020 г. бившият американски президент Доналд Тръмп наложи забрана за допускане на територията на САЩ на граждани на няколко страни. Ограниченията не бяха отменени от президента Джо Байдън, който се позова на разпространението на по-заразния вариант Делта.

Зеленият сертификат ще бъде задължителен за влизане във Ватикана от 1 октомври, предаде БТА, позовавайки се на световните агенции.
Ватиканската жандармерия ще проверява за наличието на документа, удостоверяващ или завършена ваксинация срещу коронавируса, или отрицателен тест за коронавируса или прекарана зараза. Сертификатът ще се изисква както от гражданите на Ватикана, така и от персонала, а също и от чуждестранните посетители. Изключение ще се прави за хората, участващи в литургиите за времето, което е строго необходимо за повеждането им.
Папа Франциск лично е издал разпореждането за използването на зелените сертификати, като по този начин Ватикана възприема правилата, прилагани в Италия.
В Италия от 15 октомври зеленият сертификат ще се изисква на всички работни места в държавния и частния сектор.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията