Жени Михайлова, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Балчик. „Двореца“ в Балчик вече е посрещнал първата група туристи от Румъния с разхлабване на противоепидемичните мерки на румънската граница. Надеждата е миналогодишният сезон, когато бе отбелязан спад от 50 на сто на туристите, да не се повтори, добави директорът на културния център, съобщи пред БТА директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.

„Двореца“ отново ще бъде декор на сватбени церемонии, заявени и от чужбина, след затишие в пандемията.
Вече са направени заявки за 25 сватбени тържества в архитектурно-парковия комплекс, сред които и няколко отложени от 2020-а. „Двореца“ очаква младоженци от САЩ, Германия, Нидерландия, Белгия, Румъния, добави Михайлова. По думите й сватбеният календар ще бъде открит на 7 май, ако междувременно двойка не избере по-ранна дата да каже заветното „да“ на морския бряг.

Нимфеум

Почти всички младоженци избират да чуят Сватбения марш в Нимфеума. Храмът на водата е паметник на културата и привлича с триструйната чешма, изградена още през 1865 година, с триизмерните арки и с изгледа към морето, каза Жени Михайлова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията