Бодрум
Slide
Slide

Шевкие Чакър
Кореспондент на bgtourism.bg

Бодрум. Ранните резервации, направени за новия сезон в Бодрум, който е един от най-често посещавани курорти от местни и чуждестранни туристи, които поради епидемията искат да превърнат изолацията в почивка, зарадваха местните туристически агенции.
Главният секретар на Асоциацията на хотелиерите в Бодрум Орхан Кавала каза пред в. „Хюриет”, че очакват туристическият сезон в областта да започне през май следващата година.

Кавала заяви, че има туристи от чужбина, които не могат да дойдат в Бодрум заради епидемията и че тези хора, с които са разговаряли по телефона, са казали, че той много им липсва.
Той допълни: „Нашите гости от чужбина, вече започнаха да правят резервации за сезон 2021. Засега резервациите вървят добре и сме доволни. Разчитаме на новия сезон и очакванията ни са големи. Повечето резервации се правят от Англия, Русия и Украйна. Очакваме всички хотели да бъдат отворени през следващия сезон. “

И председателят на Изпълнителния съвет на Асоциацията на турските туристически агенции (TÜRSAB) в гр. Бодрум Юксел Аслан заяви, че Covid-19 е повлиял негативно на мобилността на сектора.
Аслан, подчертавайки, че е необходимо да се осигурят всички удобства на клиентите при ранни резервации каза: „Трябва да разработим системи, с които да правим резервации и да ги използваме и след това, когато пандемията приключи. Ако предоставим удобства и добри възможности на клиента, можем да увеличим броя им.

Аслан, заявявайки, че за разлика от други страни, Турция се справя по-добре в борбата с коронавируса, подчерта:
„Мисля, че туристическият сезон през следващата година ще бъде по-успешен, защото Турция издържа успешно теста в условията на епидемията.
Ако се съди по броя на гостите и случилото се, то в Турция не се появи никакъв проблем.

Здравната ни система веднага реагира на новите случаи на коронавирус и на всякакви ситуации. А това е признак, че здравната ни система е стъпила здраво на краката си. А всичко това вдъхва сигурност в клиента. И ние ще продължаваме да даваме тази сигурност. Само така може да съществуваме. Хората желаят да прекарат почивката си в си сигурна страна.
Важното е да има здравна система, която може да реагира във всяка една ситуация. И сме свидетели, че в Турция е така. Следователно ние сме в много изгодна позиция.”

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията