Slide
Slide

В чест на 85-ата си годишнина Turkish Airlines представи новите униформи на Еторе Билотта на кабинния си екипаж, съобщава CNN    . Обновената линия облекла ще може да бъде забелязана на борда на авиокомпанията след предстоящото откриване на летището в Истанбул, което ще е и новият дом на националния превозвач.

Вдъхновени от класически елементи на турския дизайн и култура, новите униформи съчетават модерни текстури и традиционни мотиви, характерни както за занаятчийските изработки, така и за калиграфията. Колекцията обединява форми и цветове, типични за Босфора, с детайли, символизиращи динамичната енергия на Истанбул като връзка между Изтока и Запада.

Червеният цвят и сивите акценти символизират сливането на източните и западните влияния, признават в Турция при избора си на цветовете.

Колекциите за кабинен екипаж от висша мода стават все по-чести. По-рано през 2018 г. Delta Airlines модернизира униформите си с любезното участие на  Zac Posen. Година по-рано китайската компания Hainan Airlines направи премиерата на модерен асортимент за полетите си в Paris Couture Week Есен/Зима 2017.

Преди няколко години Еторe Билотта разработи и униформите с лилаво-тематични теми на Etihad Airways, докато Вивиън Уестууд даде запомнящият се вид на членовете на екипажа на Virgin Atlantic.

Стартирането на новите униформи ще съвпадне с откриването на новото летище в Истанбул.

Стартирането на новия облик на турските авиолинии ще съвпадне с откриването на новото летище в Истанбул. Този все още строящ се транспортен възел има амбиции да бъде най-голямото летище в света и се очаква да бъде отворен в края на октомври 2018 г.

Модният дизайнер Билота казва, че е използвал духа на Истанбул като начална точка.

„Този град е бил гореща точка за изкуство и цивилизация в продължение на векове и има рядко богатство като общо наследство на много култури“, казва той. „Исках да донеса елементи от традиционната калиграфия и мозайки, заедно с новите интерпретации на турски мотиви, които подчертават съвременните линии, в прототипи и връзки, отразяващи контраст и дуалност“.

Британският фотограф Майлс Олдридж направи забележителни снимки на униформите в Истанбул.

Това ли са най-готините униформи на кабинния екипаж някога?

Градът представлява забележителен фон. Получените фотографии за реклама няма да изглеждат не на място в разпространението на модния списание, ако бяха направени на друго място. Върху ротацията се включват червените пантофки на Wizard of Oz, интелигентни сиви панталони и червени блейзъри.

Турските авиолинии настояват, че готовият подиум е също така ефективен и в реалния свят. Кабинният екипаж също е дал своето мнение по време на целия процес, а проектите са били тествани на изпитателни полети на дълги разстояния в различни климатични условия.

„Поддържайки традиционните елементи на турския дизайн и култура, нашите нови униформи са професионални и остават верни на култура на гостоприемство, точно както нашата авиокомпания“, казва председателят на борда на турските авиолинии и Изпълнителният комитет M. İlker Ayci.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията