Вдясно - инициаторът на Burgas Free Tour Георги Георгиев, в качеството си на гид, заедно с още двама свои колеги
Slide
Slide

Бургас. Близо 200 туристи вече се възползваха от безплатните туристически обиколки, които младежи организират в Бургас, съобщи за bgtourism.bg инициаторът Георги Георгиев, който е 21-годишен студент. Третият сезон на Burgas Free Tour бе открит на 20 юни, като всяка обиколка е с продължителност 75 минути.

Досега насоката е била основно към англоговорящи туристи, но това лято предвид ситуацията с Covid-19 и наличието на по-малко чужди туристи, младежите са заложили на турове на български. От страната най-голям интерес да се потопят в романтичния дух на красивия морски град има от столичани, пловдивчани и старозагорци, а сред чуждите туристи – от Германия и Полша. Обиколките това лято са различни, тъй като момичетата и момчетата са подготвили интересни акценти от богатата история на града.

Най-важните новини за туризма в Бургас тук

По време на обиколката участниците научават любопитни факти за основаването на Бургас, откъде идва неговото име, градски легенди, които все още се пренасят от уста на уста и дори много бургазлии не знаят. Турът предлага отговори на въпросите кой е пазителят на Моста, известен като Петьо Пандира, защо местната архитектура има италиански нюанси и как Христо Фотев и Петя Дубарова се превръщат в емблеми на българската лирика.

Туровете стартират в 10 часа от Часовника пред Туристическия информационен център. Гидовете следят за спазване на дистанция между хората, а туровете се провеждат само на открито.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията