Slide
Slide

Букурещ. Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис бе на двудневно посещение в румънската столица Букурещ, съобщават медиите в северната ни съседка. Той посочи, че официално страната му ще бъде отворена за туризъм от 14 май, но за румънските туристи, както и за всички от Европейския съюз, ще бъде отворена още от април – преди Великден.

Теохарис потвърди и условията, при които ще се влиза в Гърция. Туристите трябва да изпълнят едно от следните три условия – да имат отрицателен тест за коронавирус, да представят документ (сертификат) за ваксинация или да покажат тест за антитела, ако са преболедували Covid-19, съобщава digi24.ro.

Теохарис добави, че си запазват правото на случаен принцип да правят на границата с бързи тестове. Пътниците, които имат положителен резултат на теста си, ще трябва да се отделят под карантина в хотел в Гърция. Разходите за настаняването ще бъдат поети от гръцката страна.

Руските туристи тръгват към Кипър от 1 април и към Гърция след 14 май

„Румънските туристи са много, много важни за нас“, категоричен бе Теохарис. През 2017 година 1,1 милиона туристи от Румъния са посетили Гърция, а през 2019 г. – преди пандемията, техният брой е достигнал до 1,4 милиона души. Гръцкият министър на туризма сподели, че неговият дивиз това лято е

„Всичко, което искаш, е Гърция“.

„Всичко, от което сърцето ви се нуждае и иска, ще намерите в Гърция: история, съвременни градове, култура, забавления, добра храна, пейзажи, ски, елхи, малки острови, скрити плажове, красиви места, луксозно настаняване и къмпинги. Ще намерите усмивки навсякъде, топло посрещане, хората ще ви обичат много, ще имате красиви спомени и преживявания и ще презаредите батериите си, което е толкова необходимо за този период, през който преминаваме“, подчерта гръцкият министър пред agerpres.ro. В медиите се коментира, че двете страни са обсъдили въпроса за допълнителни полети от Румъния до Гърция, за да може да бъдат улеснени северните ни съседи.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията