Slide
Slide

Валенсия. Испанският град Валенсия е като магнит за много туристи от цял свят, включително и от България. Той е най-колоритен и оживен по време на фестивала Лас Фаяс.
Всеки март испанският град празнува този вековен фестивал на огъня с пиротехника, паради и улични партита, привличащи повече от милион посетители. Но това, което прави фестивалът уникален, е традицията да се създават гигантски скулптури от папие-маше, картон, дърво и стиропор и смесица от артистичност и хумор – само, за да ги запалят в последната вечер на тържествата. В страна, известна с жизнените си фиести, това със сигурност е най-зрелищното.

Звездите от руския сериал „Кухня“ идват на световното за готвачи и бармани в Равда

Думата „fallas“ обхваща фестивалът, всички скулптури и изработки се излагат из целия град, като той се превръща в художествена галерия.

Традиционните дрехи, които се носят по време на празненствата, са толкова голяма част от фестивала, колкото и огънят. Жените носят цветни рокли от коприна, които са ръчно изработени и обвити със златни бижута.
Най-зрелищната и запомняща се част от фестивала е самият му край, който не трябва да се пропуска.

Футболист от Варна доскоро вкарваше голове на големите отбори, а днес е любим готвач за туристите в „Терма вилидж“

Незабравимият финал е изгарянето на официалната фала на града в Плаза дел Аюнтамиенто около 1 часа в полунощ. Тълпите на площада се събират часове преди да се възпламени и последната фала и така да отпразнуват отминаващата зима, с готовност да посрещнат началото на пролетта. Фестивалът започва на 1 март, но основните дати на провеждане са 15-19 март.

Габриела Тодорова

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията