Slide
Slide

Здравейте, мечтатели!

Време е за епизод 3. Преди да започнем новото приключение между редовете бих искал да Ви помоля за малко подкрепа (разбира се, ако харесвате това, което правим). Харесайте страницата на рубриката ни във фейсбук за повече снимки, видеа и истории. Може да го направите като кликнете на този линк тук.

По този начин ще ми покажете, че намирате нещо позитивно и се забавляваме заедно. За вас е едно харесване, а за мен означава подкрепа, мотивация и любов. Благодаря!

След разходката ни в Азия и Северна Америка е време за епизод 3, в който да се настаним и в Африка. Освен различен континент този път ще Ви представя и различно изживяване. Запътваме се към най-южната част на континента. При наличието на Кейптаун, който безспорно е едно от най – красивите природни кътчета на Земята, няма как Йоханесбург да спечели приза за любима част от Южноафриканската република. Със сигурност има много чар, както и какво да се види и преживее. Въпреки, че това с преживяването може да е малко на кантар. Замислих се за секунда дали да Ви разкажа за една малко стряскаща история, но тъй като вече се познаваме малко по-добре, то смятам, че мога да ви се доверя. Пушката гръмна директно към историята. За съжаление Йоханесбург има славата на град, който е известен с честотата и разнообразието на престъпността. Има хора, на които това им е работата и Ви пожелавам да не се сблъсквате с тях.

Още едно уникално място за селфи в България, официално откриха новата панорамна площадка „Върхът“ (снимки)

Случката от кръстовище посред бял ден. Кабинният екипаж е плячката, а работохолиците хищника. Обикновено по телевизионния канал “Дискавъри” шансът е на страната на по-силните, по-бързите и по-подготвените. Героите в историята са предварително следени и издебнати в правилния момент. Когато вратата на минивана се отваря и човек държи пистолет посред бял ден означава, че е доста смел или доста глупав, но това не е Ваш проблем.

В този момент забравяте колко ценен е най-новият Iphone, часовникът или чантата менте от Китай, които са 1 към 1 копие с оригиналните.

Забравяте за всичко онова, което е материално. Мислите Ви са за близките и за силите, в които вярвате.

Нямам предвид силата на Чък Норис и екшън героите, защото дори тя не може да Ви помогне. Ако решите все пак, че саморазправата е нещо, в което сте достатъчно уверени нещата могат да загрубеят за секунди. Не искате да предизвикате човек, който знае кои сте, по кое време ще сте там, който има самочувствието посред бял ден на кръстовище да се присъедини към Вашата приятна компания. Приемете загубата. Този път не сте от позицията на печеливш в хранителната верига. По-добре губещ отколкото изтрит. Тъжна история, но е истинска и е важно да си казваме нещата каквито са, да надграждаме и ставаме по-силни. Главният герой не съм аз, но можех да бъда. Мои колеги са били там, а можеше да е всеки. Това показва колко още път имаме да извървим в еволюцията си.

Продължаваме по-ведро, защото Йоханесбург има и друга светлина, както и много, което да предложи. На път за първото ми сафари в парк с лъвове и компания от дивия свят съм доста развълнуван.

Обичам животните – особено в нормалната им среда.

Камионът с решетки отвсякъде те замисля какво е да си от другата страна и затвореният да си ти, а животните – твоите господари. Не е готино нали? Всеки заслужава свободата си и тази на словото 🙂 Въпреки, че не съм съгласен с дресирането, защото знам как го правят нямаше как да устоя разходката с гепард. В зависимост от времето на посещение също така може да се гушкате с малки лъвчета и храните жирафи. Направихме и други нови приятелства по време на сафарито със зебри, щрауси, различни антилопи, хиени и други. Хубаво преживяване спазващо всички мерки за безопасност. Предполагам не за нас, а за животните, защото ние сме лошите.

Няма как да говорим за ЮАР и да не споменем Нелсон Мандела

– човек, прекарал огромна част от съзнателния си живот в затвор, който не само, че не го е пречупил, а направил по-силен в борбата за расовата несправедливост, демокрацията, свободата и неравенството.

Фактът, че е носител на нобелова награда за мир е достойно за уважение. Носител е и на орден “Стара Планина”, а Вие знаехте ли? Добавям една снимка с неговата статуя в Йоханесбург, където един малък човек стои до един голям!

Съвет: Ако сте гости на Южноафриканската република освен, че трябва да сте внимателни е силно препоръчително да ограничите бижутата и лъскавите джунджурийки до минимум. Телефонът ви е достатъчен. Задължително в ЮАР се хапва телешки стек. Няма по вкусни пържоли от техните – по света.

Георги Георгиев

„Пътуване между редовете“ с Георги Георгиев: Епизод 2 – Лос Анджелис

„Пътуване между редовете“ с Георги Георгиев: Епизод 1 – Заливът Мая Бей

Всеки петък ще пътуваме между редовете и ще преоткриваме света заедно чрез bgtourism.bg.

Харесайте страницата Travel adventures във фейсбук, където ще имате възможност да разглеждате повече снимки и видеа на Георги Георгиев от различни точки на света – тук

Следвайте ни и в Instagram

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията