Slide
Slide

София. Маринела Арабаджиева, която заедно със съпруга си Ветко и малкия си син Вълчо са обвинени за участие в престъпна група, се прибира в Пловдив, съобщи БНТ. Специализираният съд я пусна под домашен арест, който тя трябва да изтърпява на домашния си адрес в родния си град заради влошено здравословно състояние. Арабаджиеви са едни от най-видните хотелиери у нас.

От екстрадирането ѝ от Барселона до момента тя през цялото време е била в болницата към затвора заради проблеми с кръвното налягане. Съдът обяви в определението си, че имало дни, в които тя е била с кръвно 70 на 40, като например 28 август, и също така други дни, в които кръвното й стигало до 190 на 100.

Заради това е колабирала и ѝ е прилошавало. Самите лекари в затворническата болница са казали, че престоят ѝв ареста е опасен за живота ѝ и тя не трябва да бъде в килията.

По делото при закрити врата е изслушана съдебно-медицинска експертиза на трима лекари. Съдът посочи в определението си, че обоснованото предположение, че тя е извършила престъплението, за което е обвинена, не е разколебано и може да повлияе на свидетели, излизайки от ареста.

В същото време обаче проблемите ѝ със здравето били изключително сериозни, което наложи домашен арест. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд. Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов съобщи, че ще протестира определението.

Сподели публикацията