Известно е името на първия частен турист, който ще лети до Луната. Това е 42-годишният японски милиардер Юсаку Маедзава, основател на сайт за мода и колекционер на съвременно изкуство. Информацията съобщава Американската космическа компания Спейс Екс, която организира пътешествието около Луната със строящата се най-мощна досега ракета.

Хранс прес предаде, че основателят на Спейс Екс Илон Мъск е съобщил съобщи името на щастливия клиент на компанията в негово присъствие, на церемония в ракетостроителния си завод край в Лос Анджелис. Пътешествието ще бъде след няколко години, на неуточнена дата, с ракетата „Биг Фолкън рокет“ (Big Falcon Rocket), която е в процес на разработка.

Маедзава съобщи, че ще покани между 6 и 8 хора на изкуството да го придружат в пътуването около Луната. Той каза, че мечтата на живота му е да лети в космоса и че при мисълта за това сърцето му бие лудо, предаде Асошиейтед прес.

Разстоянието от Земята до Луната е около 382 000 километра. Никой не е летял до Луната след мисията на Аполо през 1972 г.

Сподели публикацията