Slide
Slide

Бургас. През юли 15 хиляди туристи са посетили остров „Света Анастасия“ . Това е най – силния месец за туристическия комплекс, който от началото на сезона е бил разгледан от 25 хиляди души.

„Най – многобройни са българските туристи, но късчето земя в морето край Бургас посещават и гости от цял свят“, съобщи пред БНР управителят на Острова Павлин Димитров.

„И през това лято от Слънчев бряг ни посещават чехи, словаци, поляци, руснаци, има и английски групи. Лек спад само отчитаме при туроператорите, които работят на немския пазар, но и те си продължават. Смея да кажа, че интересът към Острова не се губи и успяваме да го задържим със специални събития и културни мероприятия. Операта ни включиха активно в техния календар и концертите тук продължават до 3 септември за сега, предстоят  още попълнения.“

Въпреки спада като цяло на броя на туристите през това лято, очакванията са посещенията на „Света Анастасия“ да достигнат обичайната си цифра – 40 хиляди за сезон. Ръст има и в проведените кръщенета, сватби и фирмени тържества на Острова, добави Павлин Димитров.

Сподели публикацията