Снимка Венцислав Евтимов

Атина. На границата ни с Гърция пътуващите вече трябва да предоставят касов бон или фактура на английски език за направен PCR тест. Този ход южните ни съседи наложиха, след като тази седмица гръцките национални медии разпространиха информация, че на граничен пункт „Кулата-Промахон” – единствената отворена сухопътна врата на туристите от България към Гърция, се продават фалшиви PCR тестове за COVID-19. Припомняме Ви, че от 15 юли в Гърция се влиза само с открицателен PCR тест. Резултат за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа.

Клиентът печели! Гръцки хотелиери компенсират разходите на българските туристи за PCR тестове, като им дават ваучери, безплатни нощувки или услуги

От Гранична полиция припомнят, че до 31 август всички пътуващи към Гърция ще трябва да попълват и електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) на електронен адресhttps://travel.gov.gr. Формулярът с данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. От днес маските са задължителни в супермаркетите в южната ни съседка, съобщават местните медии. Служителите и клиентите трябва да ги носят – в противен случай глобата е 150 евро!

Най-добрите оферти за Гърция

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК