Въпреки че стесняване на множеството невероятни дестинации на Мароко до списък от топ 6 е трудно, няма пътуване до северноафриканската нация, без посещение на поне един от четирите императорски града.
По-специално, Маракеш и Фес, които са пълни с колоритни базари, спиращи дъха дворци и оживени градски площади. Мароко е известен и с естествената си красота, от златните плажове на крайбрежните градове като Есаурия и Асила до великолепните сухи пейзажи на пустинята Сахара. Тук възможностите за приключения са безкрайни. Запишете се за преход с камила през Сахара, изкачете се на най-високия връх в Северна Африка и няма да съжалявате.

6. Джебел Тубкал
Джебел Тубкал, разположен в планините на високия Атлас, е най-високият връх в Северна Африка. На 1667 метра (4,167 метра), преходът към снежния върх не е лесен подвиг, но спиращите дъха пейзажи правят усилието да си залужава. Докато можете да стигнете до върха и обратно до град Имлил за един ден, добра идея е да си оставите поне три дни. По този начин ще имате достатъчно време да се аклиматизирате с ефектите на надморската височина. Планината е само на 80 километра от Ouikaimeden, един от единствените ски курорти в Африка.

5. Мерзуга
Разположен на ръба на дюнското море Erg Chebbi, малкият град Мерзуга действа като врата към драматичната пустиня Сахара. Много оператори предлагат сафарита с камили, които продължават от няколко часа до няколко дни. Това е най-автентичният начин за изследване на ландшафта на Сахара от дюни като остриета, пламнало синьо небе и рядка пустинна дива природа. Повечето включват посещение на традиционен бедуински лагер. Адреналиновите наркомани също могат да се запишат за обиколки с четириколесни велосипеди и за каране на пясък.

4. Шефшаушен
Сгушен сред живописните върхове на планината Риф, Шефшаушен е малък град в голям пейзаж. Той е център за творчество, привличащ художници и фотографи с ясната си светлина, спокойни къщи изрисувани в синьо (и репутацията му като столица на Мароко). Разгледайте местните изкуства и занаяти в старинните магазини на Медина, насладете се на питие сред архитектурата на площад Uta el-Hammam или опитайте изискана мароканска кухня в ресторант Riad. Заобикалящата природа е пълна с красиви туристически пътеки.

3. Есаурия
Разположен на атлантическото крайбрежие на Мароко, Есаурия е чудесно място да се измъкнете от горещината и суматохата на по-големите градове. През 60-те години крайморският град е бил популярно място за икони като Джими Хендрикс и Боб Марли. Самият плаж е добре позната гореща точка за кайтсърфинг, а градът се потапя в тесни улички, къщи с червено-синьо стени, които гледат към оживеното пристанище. Есаурия е известен със своите качествени ресторанти с морски дарове и е домакин на тридневния Световен музикален фестивал Gnaoua през юни.

2. Фес
Средновековният Фес е бил столица на Мароко повече от 400 години и все още е важен религиозен и културен център. Старата оградена част на града, известна като Фес ел-Бали, е основана през 9-ти век и е призната от ЮНЕСКО за историческата значимост на нейната архитектура от Идрисид династията. Най-добре е да се разходите пеша и да включите джамията Quaraouiyine и свързания с него университет, който е най-старият в света. Други акценти са кожухарски заводи Chaouwara, гробниците Merenid и Mellah или еврейския квартал.

1.Маракеш
Разположен в подножието на Атласките планини, императорският град Маракеш е шумен, атмосферен и пълен с история. Има много какво да се види и направи, от вземането на традиционната мароканска улична храна на нощния пазар в Джема ел Фна до пазаруване на подправки и занаятчийски бижута в атмосферата на медината. Забележителности като Гробницата Саадин и Дворецът Ел Бади дават представа за богатата история на града. За най-автентичния опит на Маракеш, помислете за пребиваване в традиционен риад в покрайнините на Медина.

Източник: tripsavvy

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията