Slide
Slide

Щутгарт. Международното туристическо изложение в Щутгарт през януари няма да се проведе, обявиха организаторите. Новината идва ден след отмяната на ITB Berlin през март 2022 г. в присъствена форма.

“Въпреки големия интерес сред посетителите и изложителите, както и одобрената концепция за безопасност и хигиена, която беше тествана през есента, CMT не може да се проведе по график в Messe Stuttgart от 15 до 23 януари 2022 г. Това важи и за дъщерните изложения „Колоездене и туризъм, „Круизи и пътувания с кораб“ и „Голф и уелнес почивки“. Днес правителството на провинция Баден-Вюртемберг обяви, че противоепидемичните мерки за защита от коронавирус се удължават. Съгласно новата наредба търговските панаири и изложения са забранени към момента при сегашното ниво на тревога II в Баден-Вюртемберг. Наредбата за Ковид ще се прилага първоначално до 17 януари 2022 г. Тя обаче може да бъде непрекъснато преразглеждана и адаптирана към текущото ниво на заразяване, съобщиха организаторите на СМТ Щутгарт.

Туристическото изложение ITB Berlin ‘2022 няма да се проведе присъствено

Роланд Блайнрот, президент на Messe Stuttgart, силно съжалява за това развитие: „Тъй като CMT 2021 се проведе поне в дигитален формат, направихме интензивна подготовка през последните няколко месеца за присъствено събитие през януари заедно с всички партньори и изложители. Резервираните зали в CMT ясно ни показват, че спешно е необходима изложбена платформа. В момента умишлено няма да провеждаме хибридно събитие. Освен факта, че фокусните точки на CMT са обмен на информация, консултантски дискусии и директен личен контакт, времето за подготовка за алтернативен цифров формат сега би било твърде кратко“, каза Блайнрот. Въпреки това, заинтересованите страни биха могли да получат информация за компании, продукти и иновации от туризма, къмпингите и индустрията на открито в онлайн индекса на изложителите на уебсайта на CMT.
Следващото издание на CMT ще се проведе от 14 до 22 януари 2023 г.

Сподели публикацията