Slide
Slide

Кьолн. Централна Европа е била големият победител при резервациите през август 2019. Победителите на картата на туристическия пазар сред немските гости са ясни – това са Германия (+ 148%), Франция (+ 122%), Швейцария (+ 105%) и Австрия (+ 101%). Те са са удвоили броя на запитванията за резервации в сравнение с август 2018 г., според допитването, което е съставено от FVW в сътрудничество с анализатори на данни TrevoTrend и портал за оценки HolidayCheck.
Победителите сред големите дестинации в Южна Европа са Италия (+ 67%), Хърватия (+ 56%), Гърция (+ 32%), Испания (+ 20%), Португалия (+ 14%) и Турция (+ 9%) ,
Основните губещи според класацията са били България (-24%), Кипър (-16%) и Египет (-1%). Но други дестинации в Северна Африка и Близкия Изток са се представили по-добре – Мароко (+ 47%), ОАЕ (+ 47%) и Тунис (+ 12%).
По отношение на хотелските препоръки, немските летовници са били по-доволни от хотели в Тунис и Кипър (+ 4%), Испания и Франция (и двете + 2%). Те са били по-малко доволни от почивка в Мароко (-5%), ОАЕ и България (и двете – 4%).
Резултатите дават преглед на тенденциите в търсенето по отношение на милиони запитвания чрез туристически агенти и туроператори, които са анализирани от TrevoTrend. В допълнение, тя измерва удовлетвореността на немските клиенти от хотели за отдих в топ дестинации въз основа на оценките на HolidayCheck

Сподели публикацията