Slide
Slide

Лондон. По оригинален начин една от най-големите туристически атракции в британската столица – Лондонското око, ще отбележи връщането на часовниците с един час назад (в неделя, 27 октомври). Емблематичната забележителност за първи път ще се върти „назад“ един час. Това ще стане на 25 октомври – петък. Досега – вече близо две десетилетия, Лондонското око се върти по един и същи начин. Сега иновацията ще даде възможност на избрани местни жители и гости на града да видят невероятната панорама от нов ъгъл.

За ротацията няма да се плаща, а желаещите да се качат, че трябва да решават пъзели, съобщи Mirror. За целта трябва да се следят социалните мрежи Intagram и Twitter, къде има специален код. Към отговорите, които трябва да дадете, е необходимо да се добави #WheelBack. Ще бъдат избрани петима късметлии, които ще се качат в частна кабина, в която могат да поканят и приятели. Обратното въртене ще бъде от 8 до 9 часа, като в този час Лондонското око няма да бъде отворено за широката публика.

Атракцията е висока 135 метра. Това е най-високото така наречено Виенско колело в Европа. Построено е пред 1999 година по случай новото хилядолетие.

Сподели публикацията