Slide
Slide

Чирпан. Тридневният Международен фестивал на лавандулата ще започне днес в 10:30 часа с форум за туризъм и икономика. Той ще се състои в комплекс Мидалидаре, в село Могилово и се организира от община Чирпан, съвместно с Регионалната асоциация на общините Тракия, съобщи БТА. В него ще вземат участие представители от местната власт, браншови организации, търговски камари от Италия, Сърбия, Турция, Израел, посланиците на Индия, Босна и Херцеговина, Виетнам, Беларус, Турция, Сърбия и др.

Форумът ще бъде открит от председателя на Комисията по туризъм в 47-ото Народно събрание Илин Димитров, а ще бъде закрит от министъра на туризма Христо Проданов в 16:00 часа. Участниците ще бъдат приветствани и от областния управител проф. Наско Василев.

В 17:00 ще се открият лавандуловия базар на занаятите, фермерите, кулинарията и изкуствата и фотографската изложба „Магията на чирпанската земя“. Ще бъдат представени и туристическите продукти от общините.

Със закриването на форума се открива Международния фестивал на лавандулата с жътва (17:30) в местността Спасовски кантон на север от Чирпан, където в лилавите полета са разположени арт инсталации и лавандулов бар.

В 19:00 часа днес ще започне празнично шествие, което ще предшества официалното откриване на първия Международен фестивал на лавандулата 2022. Гостите на празника ще имат възможността да се насладят от 20:00 часа на концерт на симфоничен оркестър и хор на Държавна опера – Стара Загора „Усещане за жена, с полъх на лавандула“ по музика на Стинг.

Сподели публикацията