Добрич
Slide
Slide

Добрич. Новата туристическа програма на Добрич ще популяризира фестивали и забележителности с ресурс от 47 000 лева, според подготвения проект, който Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание. През миналата година общината предвиди над 59 000 лева за развитието на туризма, но с разрастването на епидемията от Covid-19 постъпленията от туристически данък намаляха до 25 000 лева.

Пускат директен полет от Варна до Дубай на 3 април

През новата година програмата ще подкрепи финансово 30-ото издание на Европейския поп-рок конкурс „Сарандев“ и рок фестивала „September Sun“, съобщи БТА. Художествената галерия също ще привлече публика с арт пленер на художници от страната. Сред туристическите забележителности, за които се предвижда да бъдат отделени средства, е Центърът за защита на природата и животните. В зоопарка ще бъдат монтирани нови ограждения за тревопасните животни, за които са необходими 38 000 лева, но значителна част вече са набрани от дарения, отбелязва заместник-кметът по икономическото развитие и европейските фондове Росица Йорданова.

„Слънчев бряг“ АД излиза на печалба за първи път от 14 години насам

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията