Slide
Slide

Свети Влас. „Пред нас никога като бизнес не е налагано изискване или да има натиск ние като работодатели да поставяме условия пред нашите служители да се ваксинират“, заяви в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ Антония Мади – управител на хотел в Слънчев бряг.

„Министерството на туризма имаше доброто намерение със стикерите да даде ясен сигнал пред целия свят, че мерки се вземат, че хотелите ни са безопасни и че очакваме нашите гости. Като хотелиер трябва да отбележа, че при избора си на дестинация днес туристите вземат под внимание броя на заболеваемостта и броя на ваксинираните в страната“, каза още хотелиерът Антония Мади.

Венелин Ташев от Сдружението „Клуба на хотелиера“ посочи, че днес по-важен пред хотелиерите е въпросът относно  отварянето на границите, както и продължаването на мярката 60/40. „Всяка мярка е добра, за да накара хората да се ваксинират“, сподели Ташев.

TUI Group подновява полетите до Бургас от 25 юни, над 100 хиляди клиенти на туроператора са резервирали ваканция в България

„Всяка една мярка, която насърчава и подпомага туризма, е добре дошла. Много мерки се появиха през последните месеци. Много от тях останаха в пространствата, други вече са работещи.  Аз като хотелиер считам, че днес ваучерите за здравен туризъм биха имали ефект върху икономиката, както и ще послужат като превенция върху здравето на хората – за възстановяване на тяхното физическо и психическо състояние“, добави Антония Мади.

В пика на летния сезон ще се проведат и изборите за Народно събрание – на 11 юли. В тази връзка хотелиерите поставиха въпроса не само за туристите, но и за гласуването на персонала в големите туристически обекти в изборния ден.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията