Александър Йорданов

Добрич. „Срещата премина изключително приятно. Аз съм много доволен от това сърдечно посрещане. Харесват ми всички добруджанци. Виждам, че някои от тях са запазили този силен български дух. Много хубаво е, че този български дух, когато трябва и е необходимо, както генерал Иван Колев, този български дух ще се противопостави на Путинова Русия, защото тук е България, тук не е Русия“, заяви кандидатът за евродепутат в Добрич Александър Йорданов, който пристигна в областния град, за да представи книгата си „Патриотични уроци“.

Изказването му вбеси част от присъстващите, които посочиха, че това не е поведение на български политик, който може да обедини българите и да представя страната ни пред света. Подобни изказвания може да се отразят сериозно на родния ни туризъм в момент, в който Бойко Борисов и Николина Ангелкова организираха поредица от срещи на най-високо ниво, за да може България и Русия да работят заедно по мащабни проекти, а руските туристи да спасят лошия сезон, който се очертава.

Александър Йорданов продължи с противопоставянето: „Не можеш едновременно да бъдеш българофил – да обичаш България, и русофил, едното изключва другото, или си българин или си русофил – няма два начина. И това не го казвам аз. Това го казват Васил Левски, Христо Ботев, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, Стефан Стамболов. Правилният въпрос е защо са го казали? По една много проста причина, а причината е следната, както са писали далеч по-умни хора от мен: империите не освобождават, империите са зло, империите завлядават“.

В Добрич Александър Йорданов беше освиркан и подложен на едночасов разстрел с неудобни въпроси от десетките присъстващи, които го обвиниха в лъжа, в това, което е написал и представя в книгата си „Патриотични уроци“. Целият сеир се случи в Регионалната библиотека в Добрич, пред погледа на кмета на града, и на охранители.

„Вие фалшифицирате българската история“, категоричен бе председателят на политическа партия Възраждане Костадин Костадинов, който бе сред гостите и предаваше на живо чрез профила си във фейсбук. С поведението си и изказванията си Александър Йорданов си нанесе гнева на хиляди потребители на социалната мрежа и вдигна рейтинга на Възраждане, която след прякото предаване спечели множество нови последователи.

Пълният запис можете да проследите тук

Посрещането на Александър Йорданов в Добрич

Публикувахте от Костадин Костадинов в Вторник, 16 април 2019 г.