Лондон, снимка Асен Ибров - Bgtourism.bg

Лондон. От днес пътниците, пристигащи в Обединеното кралство от високорискови държави, ще бъдат поставяни под  задължителна 10-дневна карантина в хотел. Пристигащите трябва да резервират и платят 1750 британски лири, съобщава Нова телевизия. Това включва престоя в одобрен от правителството хотел, транспорт до него и тест за коронавируса.

Външно министерство: Великобритания въвежда по-строги мерки при влизане в страната от 15 февруари 2021 г.

„Когато пътуващите пристигнат, те ще бъдат съпроводени до определен хотел. Той ще бъде затворен за гости, които не са под карантина за 10 дни или повече в случай, че дадат положителен резултат за COVID-19 по време на престоя. Договорили сме се с 16 хотела, които имат 4 600 стаи. Ще осигурим още, ако са необходими”, обясни британският здравен министър Мат Ханкок.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията