Slide
Slide

София. Изживяването да сведеш глава в молитва на места, гарантирано посетени от Исус Христос и Светите апостоли, струва по 2000 лева на човек. Поклонническо пътуване до Светите земи и Йордания тази година ще се проведе в началото на февруари, показа проверка на „Монитор“.

Все по-голям става интересът към посещението на свети места и важни религиозни центрове. В последните години поклонническият туризъм у нас отчита ръст с 10%. Пътуванията, предвидени за 2020 г., с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, наброяват 30.

Голям интерес всяка година предизвиква посещението в Светите земи и в Йордания, което ще се състои от 6 до 12 февруари. В офертата на Поклонническия център е включено пътуване със самолет на нискотарифна авиокомпания, три нощувки със закуска и вечеря в четиризвезден хотел в Тиберия, Петра и Аман, както и 3 нощувки, отново с изхранване, във Витлеем в хотел три звезди. В цената е предвидено плащане на

сертификата за хаджийство, медицинска застраховка

екскурзии и водач лектор.

В Софийската митрополия на 16 януари ще се състои среща, на която ще бъдат представени поклонническите пътувания за 2020 г. Преподаватели от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, водачи в Поклонническия център ще представят пътуванията. Преподавателите са доц. д-р Павел Павлов, доц. д-р Екатерина Дамянова, гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев и гл. ас. д-р Иван Йовчев.

Празникът на Врачешкия манастир „Св. 40 мъченици“ ще е на 9 март, а посещението в Роженския манастир ще е на 21 и 22 март. Поклонението в Метеора ще от 27 до 29 март, а в Корфу, на Свети Спиридон, ще е от 10 до 12 април. На 11 април ще има и поклонение в Руенския манастир „Св. Йоан Рилски“ в Скрино. През април ще бъдат организирани и поклоннически пътувания

в Софийската Света гора

Ще има и поклонение в Светите земи в Йерусалим, което ще е от 1 до 6 май 2020 г. На 9 и 10 май ще са поклоненията в Сръбската Света гора. На 18 август ще е поклонението за празника на Рилския манастир. Ще бъде почетена и паметта на Свети Климент и на Свети Наум в Охрид, Северна Македония, като пътуването ще е от 19 до 21 октомври.

Поклонническият център ще организира през 2020 г. и пътувания в Русия, Украйна, Грузия, Гърция. Ще има и полудневна програма „Християнско наследство“ за учащи, която може да бъде организирана всеки работен ден след предварително записване.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията