Slide
Slide

Самотраки. Започна транспортирането на туристите, които бяха блокирани на гръцкия остров Самотраки. Сред тях има и много българи. Гръцките власти съобщават, че се очаква тази вечер да започне транспортирането на туристите и с фериботи до Александруполис. Единственият ферибот до Самотраки беше спрян в неделя, когато започнаха силни бури в района, съобщава БНТ. По информация на българското МВнР три кораба ще извършват курсове от Самотраки до Александруполис и обратно. Разписанието на корабите, които са както само за пасажери, така и само за автомобили, е публикувана в BGtourism.BG тук.

Открита е и телефонна линия, където българските туристи могат да получат както информация, така и съдействие.

В момента на пристанището на Александруполис пред билетните каси има голяма опашка от хора. Част от тях са изнервени, защото споделят, че очакват с дни да отпътуват за острова:

Тук съм от неделя. За щастие имам къща в Александруполис и има къде да спим, докато чакаме да заминем. Не посмях да си направя резервация на острова, защото не знам дали ще мога да стигна до него. Всички просто стоим и чакаме.

Чудим се дали да не отменим резервацията си. Ако и днес не стигнем до Самотраки, просто ще отидем някъде другаде. Поне не загубихме парите си.

Чакаме вече четвърти ден и спим на пристанището.

Аз съм с малко бебе и се наложи да си запазим хотел и тук. Блокирани сме от неделя. Много сме разочаровани и много разгневени. Не е нормално да оставиш един остров без връзка със света.

Около 1500 туристи, в това число и много българи, останах с дни блокирани на Самотраки.

Сподели публикацията