Петър Русев
Slide
Slide

Бургас. Руснаците, румънците и сърбите водят класацията на най-недисциплинираните туристи на плажа. Те рискуват живота си въпреки указанията на спасителите. Пренебрегват флаговата сигнализация, влизат в пререкания и дори си позволяват агресия. Летовници от вътрешността на страната също не отстъпват по „изпълнения“ на плажа. Думите „полиция“ и „глоба“ обаче укротяват и най-опърничавите, казва пред БНР заместник-началникът на Северния бургаски плаж Петър Русев. И това лято за подобно поведение има глобени със съдействието на общинска полиция. Санкцията е от 50 до 200 лева. С близо 20-годишен стаж на плажа Русев уточнява, че все пак като цяло летовниците стават по-дисциплинирани.

„На вишките е написано на четири езика какво означава флаговата сигнализация. Раздавали сме диплянки с възможностите за реакция при различна ситуация-ухапване от медуза, мъртво вълнение, опасностите, които крие влизането във водата след употребя на алкохол и наркотици,“ посочва Русев.

Всеки ден от август оттук нататък морето се променя за часове и става опасно, предупреждава спасителят. Обръща специално внимание и на най-големия проблем в неговия периметър-бургаския мост. Петър Русев напомня, че скачането оттам е забранено, а деца под 10 години задължително трябва да бъдат с придружител на плажа.

Сподели публикацията