Запознайте се с тричленното семейство, което продаде всичките си вещи, за да пътува по света в преустроен военен камион. Австрийците Леандър Нардин и неговата приятелка Мария живеят в Залцбург със сина си Ленъкс, днес на седем години, но винаги са искали да пътуват. Преди две години двойката решава, че ще продаде дома си и ще купи стар военен камион Mercedes Benz LA911B, който да превърне в мобилен дом.

Семейство продава всичко и днес пътува по света във военен камион

© Pixabay/Instagram/Facebook

Отнема им две години, за да ремонтират 41-годишния камион, който днес разполага с две спални, хол, кухня, тоалетна и душ на площ от едва 12 квадратни метра.

Откакто семейството започва своето пътуване през 2017 г., те минават през 24 страни, започвайки от Австрия. В момента се придвижват из Австралия.

Леандър, който е професионален фотограф, казва пред Daily Mail: „За нас това пътуване не е просто пътуване – това е начин на живот. Моята приятелка и аз пътувахме по целия свят повече от 10 години заедно.

Винаги сме били близо до природата, интересували сме се от чужди култури и сме се потапяли в ежедневието на чуждите държави. Чувство, което вероятно само туристите могат да разберат“.

Но това чувство отминава твърде бързо и те отново трябва да се завърнат към ежедневието си. Докато преди седем години не се ражда синът им, с когото сякаш започва всичко.

„Искахме да прекараме възможно най-много време с нашия син и да го приближим до целия свят. Но времето е скъпоценна и рядка стока, затова решихме, че е време да се съсредоточим върху най-важното“, допълва Леандър.

Те ремонтират новия си мобилен дом сами, като правят много грешки, които им струват доста пари.

„В края на краищата, струваше две трети повече от очакваното и разтърси целия ни бюджет“, признава фотографът.

След като камионът е обитаем, Леандър, Мария и Ленъкс започват пътуването си и тръгват на юг от Австрия.

По пътя те са минават през европейски страни, като Словения, Хърватия, Босна, Черна гора, Албания, Македония, Русия, Гърция и Турция.

Семейството заобикаля България в околосветското си пътешествие

След това семейството се впуска на път в Азия, пътувайки из Турция, Иран, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Монголия, Южна Корея, Япония и Индонезия, преди да посети Австралия.

Леандър казва: „Не е трудно да изберем любимите си страни – това са тези в Централна Азия, включително Таджикистан, Киргизстан и Монголия.“

Семейството документира пътуванията си, като публикува снимки на страниците си в социалните медии, както и в блога си, наречен Akela.

Днес триото възнамерява да продължи пътуванията си за неопределен период от време.

Профит

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!