Slide
Slide

Добрич. Близо 60 исторически, културни и природни забележителности в Североизтока, определени с ученически „вот“, ще привличат млади туристи и от Европа, съобщиха от Регионалния исторически музей за подготвените вече шест тура с подкрепата на програмата на Европейския съюз „Еразъм+“. Новата туристическа карта, която ще популяризира обекти и в Източна Румъния, Южна Гърция и Южна Испания, е начертана от десет образователни и други организации в страните партньори, информира БТА.

Шестте маршрута повеждат по следите на Българския ренесанс, на археологическите открития, литературното наследство, възкресяват паметта за Първата световна война, разкриват и природни чудеса. Младите пътешественици ще могат да посетят етнографския комплекс „Стария Добрич“, Военното гробище-музей в добруджанския град, историческия нос Калиакра, „Двореца“ в Балчик, Военноморския музей във Варна, резервата „Сребърна“, храмове, манастири, базилики, крепости, каменни чешми в региона.

В туристическите турове, които са достъпни в мобилно приложение, могат да бъдат включени обекти от цяла България, стига да постъпят предложения от пътешественици на възраст 13-19 години, каза Димитър Атанасов от екипа на международния проект.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията