Атина. Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт „Промахон“ за чужденци. България не е рискова страна за заразата и българските граждани се тестват избирателно на границата.

Граничният пункт „Кулата – Промахон“ работи с пълен капацитет, съобщава сайтът Български новини. Все още за преминаване на български граждани е необходимо да представят само код от изпратената декларация.

Българите се тестват за коронавирус избирателно и то в случаи, ако са пребивавали в стани с висок риск от заразата. От 15-ти юли ще се допуска влизане само с отрицателен тест за коронавирус. Читатели на bgtourism.bg днес ни информираха, че тази сутрин – в 08.00 часа, са преминали границата за не повече от 10 минути.

Най-добрите оферти за Гърция

Читатели на bgtourism.bg днес ни информират, че плажовете около Неа Перамос са едва 10% заети с туристи

Три медицински екипи на „Промахон“ вземат проби за тест. Преминаването се извършва бързо въпреки опашката от коли. Чака се не повече от половин час.

Най-желаните места за настаняване на о-в Тасос (снимки)

Силен е трафикът на тирове от България за Гърция.

Гръцките медии информират, че екипът по контрол на заразата е предложил на премиера Мицотакис да се затвори граничният пункт „Промахон“ за всички чужденци. Засега тази крайна мярка не се налага, потвърдиха официалните власти.

Очаква се днес министърът на здравеопазването за забрани фолклорните фестивали, които са традиция в Гърция през лятото,защото те са огнища на заразата, според епидемиолозите.

Неовладян проблем също са и нощните заведения на брега на морето, където има голям риск от заразяване.

Топ 5 на най-предпочитаните хотели в Гърция за Лято ‘2020 (снимки)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA