Slide
Slide

Бургас. 145 израелски туристи пристигнаха с първия чартърен полет за туристическия сезон на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в хотели в “Слънчев бряг“, съобщи БНР. Според ръководството на летището 1 милион пътници се очаква да преминат през морската аерогара до края на годината.

С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи чуждестранни туристи по Южното Черноморие. Летището положи много усилия , за да популяризира България като сигурна и безопасна дестинация, каза главният изпдиректор на фирмата концесионер Франк Кванте и подчерта:

„Утре очакваме решение относно полетите между Русия и България, което за нас е от огромно значение, тъй като пътниците от Русия са вторите по численост на летище Бургас“.

Заради сложната ситуация в Израел до края на месеца се очакват по-малко туристи от предварително направените резервации, заяви почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов:

„Тези ракети, които са в Израел, започват да объркват нещата. Много е трудно със записванията. Много са малко хората по самолетите, страхуват се“.

Страхуваме се, на летището преди полета се наложи да се крием в бомбоубежище, ситуацията е много лоша, децата бягат атаките са силни, казаха израелските граждани

На 5-и и 6-и юни по Южното Черноморие се очакват първите туристи от Германия и Великобритания

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията