Slide
Slide

Планирането в последния момент е една от основните грешки на туристите

Няма нищо по-хубаво от организиране на ски ваканция. Свежият въздух, красивата планина, приятелите и ските. Ски пътуванията могат да бъдат много приятни, но много често обзети от еуфорията, хората допускат някои грешки.

Ето ги и 6-те най-често допускани грешки по време на ски ваканция според The Points Guy:

Не планирате предварително

Много важно правило преди да тръгнете на почивка е да прецените кои са възможните ви странични разходи. Голяма грешка е ако предварително не сте се поитересували дали на мястото, където отивате има възможност да закупите карта за влека предварително. Така ще имате възможност да предвидите почти всички ваши разходи и да избегнете извънредни такива. Важно е да следите и отстъпките, които може да получите. Когато става въпрос за настаняване, помислете за вашето местоположение. Хубаво е да се „поровите“ предварително за това кои хотели предлагат карти за ски пистите и храна, или само нощувки.

Не сте проучили пистите предварително

Разбира се, че хората, които отиват на ски ваканция, вие сте скиор и умеете да „покорявате склоновете“, но трябва да сте наясно с всяко предизвикателство и че понякога заснежените склонове са доста опасни. Всеки ски курорт е различен и всяка писта има своите обозначения за степента на трудност на пистата. Това означава, че е добра идея предварително да се запознаете с всички опасности, а не да се спускате „на сляпо“.

Пропускате ски урок

Има много начини за спестяване на пари по време на ски ваканция, но пропускането на ску уроци не е един от тях. Ако никога не сте карали ски или сноуборд, то задължително трябва да си наемете учител, който да ви помогне да се научите. Дори и да сте добър скиор никога няма да ви навредят няколко часа с професионалисти, винаги има какво да научите!

 Не напускате ски пистите по цял ден

Вярно, вие сте на ски ваканция и искате да се насладите на удоволствието от карането на ски. Но не забравяйте, че курортът, в който сте отседнали има и други места за разглеждане. Дайте си и почивка от ските, поне за ден. Курортите сега имат голямо разнообразие от възможности за забавление както на посетители, така и на не-скиори, колоездене и ледени пързалки, снегоходка. Посетете някой  музей или направете обиколка на града, за да научите неговата история.

Забравяте, че и други хора обичат ски

Една от най-големите грешки, които хората правят, е да приемат, че са единствените, които пътуват по време на празниците. Това е основна грешка, защото очаквано по време на дългите уикенди има големи опашки по основните пътни артерии. Това обаче в никакъв случай не трябва да разваля вашата почивка. Има две решения на този проблем – едното е да се въоръжите с много търпение и нерви, а другото е просто да избягвате дългите и продължителни уикенди – и да си планирате ваканцията по друго време. economic.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията