Санторини. Гърция по оригинален начин откри новия си летен сезон. В съботния ден премиерът Кириакос Мицотакис направи това на любимо за туристите място – Санторини. Началото на сезона започна от очарователната и живописна дестинация, която е била избрана лично от министър-председателя на южните ни съседи. Миналата година около 33 милиона туристи са посетили Гърция, като генерираните приходи са били 19 милиарда евро. Туризмът се равнява на около 20% от БВП на южната ни съседка.

Мицотакис на фона на магическия залез на Санторини: Елате в Гърция – страната на сигурността!

Сезонът при гърците де факто ще стартира в понеделник, а пълното възобновяване – на 1 юли, но с днешната си поява министър-председателят на Гърция даде зелена светлина за дългоочакваното рестартиране – безопасно за туристи, посетители, жители на островите и работниците в индустрията.

Гърция очаква стотици хиляди балкански туристи през следващите седмици

снимка EPT

Кириакос Мицотакис представи плана на правителството пред кореспондентите на чуждестранните медии. Организаторите на пресконференцията използваха живописната гледка от островите за фон – докато премиера говори пред журналистите. По-рано днес премиерът се срещна с представители на туристическия бранш, като през цялото време всички бяха с маски и не се здрависваха. Поздравът бе с лакът. До десетина дни се очаква Мицотакис да има среща с Бойко Борисов в Евксиноград във Варна – любимо място за гръцкия премиер, когато е бил дете.

Пресконференцията на Кириакос Мицотакис

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията